Mikor először hallottam a házi sörkészítésről, az első amit "belém vertek", hogy igenis jó buli otthon sört csinálni. Ekkor hallottam a boltban kapható start szettekről, sörsűrítményről, amit leerjeszt az ember, lepalackoz, és voi la, sör.

Aztán mire oda jutottam, hogy na én most sört készítek, megtaláltam a Sörfőzők boltját, megnéztem az oktatóvideót a honlapon, és elhatároztam, hogy ha sör, hát csináljuk rendesen, malátából, komlóból, fazékban főzve. Már az első főzésnél kiderült, hogy bár van vele munka, de megéri, nyomon követhetjük a sörünk születését, egy marék gabonától a lepalackozott, jó minőségű végtermékig.

Bár az is igaz, hogy a teljes munkafolyamat 8 órás, de inkább csak időre sok, és nem tevékenységre. Persze ha nincs az embernek ideje vagy kedve küszködni, érdemes a sűrítményt kipróbálni legalább.

A Sörfőzők boltjának honlapját mindenképp ajánlom áttanulmányozásra, rengeteg kezdő készlet, alapanyag, sörfőzőcsomag kapható. A videóban (lásd ugyanott) pedig rengeteg hasznos tanács elhangzik.

A blog bal oldali menüjébe feltöltöttem egy egyszerű leírást, az első sör elkészítéséhez.

Szerző: Hegedűs János  2014.07.06. 23:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegedus-sor.blog.hu/api/trackback/id/tr556480693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása