Mikor először hallottam a házi sörkészítésről, az első amit "belém vertek", hogy igenis jó buli otthon sört csinálni. Ekkor hallottam a boltban kapható start szettekről, sörsűrítményről, amit leerjeszt az ember, lepalackoz, és voi la, sör.
Aztán mire oda jutottam, hogy na én most sört készítek, megtaláltam a Sörfőzők boltját, megnéztem az oktatóvideót a honlapon, és elhatároztam, hogy ha sör, hát csináljuk rendesen, malátából, komlóból, fazékban főzve. Már az első főzésnél kiderült, hogy bár van vele munka, de megéri, nyomon követhetjük a sörünk születését, egy marék gabonától a lepalackozott, jó minőségű végtermékig.
Bár az is igaz, hogy a teljes munkafolyamat 8 órás, de inkább csak időre sok, és nem tevékenységre. Persze ha nincs az embernek ideje vagy kedve küszködni, érdemes a sűrítményt kipróbálni legalább.
A Sörfőzők boltjának honlapját mindenképp ajánlom áttanulmányozásra, rengeteg kezdő készlet, alapanyag, sörfőzőcsomag kapható. A videóban (lásd ugyanott) pedig rengeteg hasznos tanács elhangzik.
A blog bal oldali menüjébe feltöltöttem egy egyszerű leírást, az első sör elkészítéséhez.