Kissé kevés mostanság az idő sörfőzésre, de még a mai napon palackozásra kerül egy új recept alapján főzött sör, félbarna, száraz komlós. Emellett erjed a Stout, ami most az előzővel ellentétben szárazra, kicsit tökösebbre lett főzve. Addig is unalmas pár órámban Sörkiflit sütöttem, kicsit kesernyés, érzik rajta az extrakomlós IPA ízvilága, frissen, esetleg egy kis vajjal isteni.
Sörkifli:
20 dkg rozsliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
2 e.k. olaj
2 dl tej
2 dl Citra-Simcoe amerikai IPA, a legutóbbi főzet (vagy hasonló kézműves sör)
1 cs élesztő
Ezt összekeverni, kiflit formázni, tojással lekenni, sütni. A sörösüvegből az alja 2 dl-t, az összes ülepedett élesztővel beletoltam a tésztába, elég jól lazítja. Fotó mellékelve.