Kissé kevés mostanság az idő sörfőzésre, de még a mai napon palackozásra kerül egy új recept alapján főzött sör, félbarna, száraz komlós. Emellett erjed a Stout, ami most az előzővel ellentétben szárazra, kicsit tökösebbre lett főzve. Addig is unalmas pár órámban Sörkiflit sütöttem, kicsit kesernyés, érzik rajta az extrakomlós IPA ízvilága, frissen, esetleg egy kis vajjal isteni.

Sörkifli:
20 dkg rozsliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
2 e.k. olaj
2 dl tej
2 dl Citra-Simcoe amerikai IPA, a legutóbbi főzet (vagy hasonló kézműves sör)
1 cs élesztő

Ezt összekeverni, kiflit formázni, tojással lekenni, sütni. A sörösüvegből az alja 2 dl-t, az összes ülepedett élesztővel beletoltam a tésztába, elég jól lazítja. Fotó mellékelve.

Szerző: Hegedűs János  2015.03.01. 13:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegedus-sor.blog.hu/api/trackback/id/tr697230661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása